Manchesterin paikallispelireissu

27.04.2020

Rehellisesti sanottuna ennen matkaa mietin, että pitäisikö sitä sittenkään lähteä Manchesteriin. Koronavirus ei ollut kuitenkaan Englannissa vielä niin laajana, että kyllä minä sitten päätin lähteä.

Perjantai - Lähtöpäivä

Normaalista poiketen olin jo edellisenä päivänä pakannut matkatavaroita,koska tällä kertaa päädyin pärjäämään reissun pelkillä käsimatkatavaralaukuilla. Lähes aina otan liikaa tavaroita matkalle mukaan, mutta nyt ei pystynyt, koska tilaa oli rajallisesti. 

Veljeni heitti minut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Hieman on muuttunut sielläkin järjestelyt viime kerrasta. Vaikka lento oli suhteellisen aikaisin aamulla, niin kentällä oli porukkaa tosi paljon. Kun turvatarkastuksesta oli selvitty, niin ei muuta kuin aamupalaa hakemaan ja tietysti piti yksi matkajuoma (lonkero) ottaa siinä. 

Matkaseurana oli Iiris ja Mats. Porukan täydensi sitten Toni, joka saapui lauantaina Manchesteriin.Majoittauduimme huoneistohotelliin Arndalen läheisyyteen. Majoittauduin siinä viime kauden reissulla ja minusta se oli tosi hyvä paikka niin miksi vaihtamaan. Saimme heti huoneen, joka oli tosi jees. Alussa tehtiin sellainen tasajako, että naiset ottivat isomman huoneen ja miehet pienemmän huoneen. Kun tavarat oli paikoillaan, ruokakaupassa käyty, lounas syöty huoneistossa ja vähän aikaa levätty, niin suuntasimme ostoksille. Kyllä, ostoksille, ei baariin.Itse tiesin, että en osta Manchesterista muuta kuin lenkkarit ja pari United-paitaa. Löysin pienen etsinnän jälkeen mukavat Puman lenkkarit. Tavarat kämpille ja sitten suuntasimme baariin. 

Minä tykkään tosi paljon englantilaisesta kulttuurista ja sellaiset pienet pubit on aina vetäneet puoleensa. Kävimme parissa eri paikassa, mutta varsinkin yksi jäimieleen, nimeltään Sinclairs Oyster Bar. Siellä oli kielto, että sisällä ei saanut käyttää mobiililaitteita. Älyttömän hieno idea, minkä voisi tuoda myös Suomeen. Siinä parin tunnin aikana keskustelu sujui ongelmitta ja kukaan ei räplännyt kännykkää. Suosittelen ehdottomasti käymään siellä, jos Manchesteriin suuntaatte.

Pauliina Luukkanen

Miten Pauliinan ja muiden reissu jatkui? Miten kävi pelissä? Koko reissutarinan voit lukea uusimmasta Suppoterista joka ilmestyy vapun aikoihin.