Tapahtumat

Korona vaikuttaa tänä vuonna osaan tapahtumista, mutta tavanomaisina vuosina on kuusi isompaa tapahtumaa.

Tammikuu: Vuosikokous (Tampere)

Tamperelaisen ravitsemusliikkeen yhteydessä pidettävä vuosikokous sisältää pakollisen byrokratiaosuuden lisäksi rentoa illanviettoa muiden fanien kanssa. Eikä se byrokratiaosuuskaan niin paha ole. VAR-tarkistuksessakin se hyväksyttiin ihan hauskaksi osuudeksi. Vahvalla tiedolla tai hyvillä arvaustaidoilla on luvassa mainetta ja kunniaa Liigaviisas-tietokilpailussa (1/4). Lisäksi tarjolla on edullista ruokaa, juomaa ja ihanan huonoa seuraa illan futismatsien seuraamiseen.


Maaliskuu: Maalistapaaminen (Helsinki)

Maalistapaaminen on muuten samanhenkinen tapahtuma kuin mitä Tampereella koetaan vuosikokouksen yhteydessä, mutta ilman pakollista byrokratiaosuutta. VAR-tarkistusta käytetään vain Liigaviisas-visan toisen osakilpailun (2/4) tulosten tarkistamiseen. Ja tarjolla on luonnollisesti edullista ruokaa, juomaa ja ihanan huonoa seuraa futismatsien seuraamiseen.


Toukokuu: FA Cupin finaalitapaaminen (Riihimäki)

Tämä on vuoden ensimmäinen tapahtuma, missä voi tulla hiki muustakin kuin Liigaviisas-visan kiperistä kysymyksistä. Paikalle etsiytyneistä ELKin jäsenistä innokkaimmat pukevat pelipaidat päälle ja jalkapallospektaakkelissa vastaan asettuu paikallinen Amigos. Jälkipelit käydään saunassa ja illan ohjelmassa on Liigaviisas 3/4 sekä luonnollisesti FA Cupin finaali (ei tässä tapaamisen nimessä muuten järkeä olisi).


Heinäkuu: Viikinsaari Cup (Tampere)

Heinäkuussa toista sataa ELKin jäsentä kokoontuu Viikinsaareen, missä fanit pelaavat kannattamiensa seurojen väreissä mestaruudesta. Vuosien saatossa mukana ovat olleet esimerkiksi Liverpool, Arsenal, Aston Villa, Manchester United, Newcastle, Tottenham ja Chelsea. Eikä ole hätää, vaikka oma suosikkijoukkueesi ei olisi mukana osallistujalistalla. Turnauksessa on mukana myös Rest of England, jonka riveissä pelataan sopuisasti hyvinkin kirjavissa paidoissa. Eikä täällä pakko pelata ole, moni tulee muuten vain pitämään hauskaa muiden jalkapallon ystävien kanssa.

Jos et vielä ole ELKin jäsen, niin pelkästään jo tässä tapahtumassa on reilusti vastinetta jäsenmaksulle. 


Rockfutis

Vuosittain vaihtuvassa paikassa pelattava Rockfutis kokoaa noin tuhat musiikki- ja viihdealan toimijaa pelaamaan jalkapalloa kahdeksi päiväksi tosissaan, muttei niin vakavissaan. Ja mikäpä on sen viihdyttävämpää, kuin ELK pelaamassa - eikä nyt välttämättä kaikilta osin ihan selvin päin. Joka tapauksessa turnauksen vakiovieraana ELK on hyvää vauhtia betonoimassa paikkansa divarin (jumbo)finaalijoukkueena. Yhtä kaikki, tänäkin vuonna pidetään hauskaa.


Marraskuu: Marrastapaaminen (Helsinki)

Tämä fanitapaamisten kaava on ehkä tässä vaiheessa jo tullut tutuksi? Kyllä, Liigaviisas 4/4. Maaliviivateknologia hälyttää osumista ja VAR-tarkistusten jälkeen julistetaan voittaja. Saatetaanpa jalkapallosta muutenkin puhua.