Joukkueet

Viikinsaari Cupin joukkueet

Viikinsaaressa on pitkän perinteen mukaan ollut monia eri joukkueita kisaamassa kirkkaimmasta pokaalista. Ohessa esittelyt tämä vuoden Viikinsaaren joukkueista.

Aston Villa Football Club

Aston Villa Football Club (lempinimi: The Villans) on birminghamilainen jalkapalloseura.

Joukkue perustettiin maaliskuussa 1874 Aston Villan krikettijoukkueen jalkapallojoukkueeksi, jotta pelaajat pystyisivät pitämään kuntoaan yllä talven yli. Ensimmäinen ottelu oli Aston Brook St Maryn rugbyjoukkuetta vastaan. Ensimmäinen puoliaika pelattiin rugbyn säännöillä ja toinen puoliaika jalkapallosäännöillä. Ottelu päättyi Villan voittoon toisen puoliajan maalilla.

Newcastle United

Newcastle United FC on vuonna 1892 perustettu koillis-englantilainen jalkapalloseura. Seuran kotipaikkakunta on Newcastle upon Tyne ja verivihollinen Tyne-joen eteläpuolella oleva Sunderland AFC. Newcastle United pelaa mustavalkoraidallisissa peliasuissa ja sen kotistadion on St James' Park.

Newcastle United tunnetaan lempinimellä The Magpies (suom. Harakat). Joukkueen kannattajista käytetään usein nimitystä The Toon Army tai Geordies. Newcastle United perinteinen kannatuslaulu on Blaydon Races. Useiden vuosien ajan Newcastlen kotiotteluissa pelaajien juostessa kentälle soitettu Mark Knopflerin kappale Going Home (Theme of the Local Hero) on muodostunut myös eräänlaiseksi seuran tunnuskappaleeksi.

Newcastle Unitedin perinteinen kotipeliasu on mustavalkoraitainen pelipaita, mustat housut ja mustat sukat. Kyseinen peliasu ei kuitenkaan ole Newcastlen alkuperäinen kotipeliasu, sillä joukkue pelasi kotiottelunsa vuoteen 1894 saakka punaisissa paidoissa ja valkoisissa housuissa. Newcastle Unitedin nykyinen logo pohjautuu Newcastle upon Tynen kaupungin vaakunaan, johon myös sisältyy kaksi merihevosta. Seuran nykymuotoinen logo on ollut käytössä kaudesta 1988-1989 lähtien.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur Football Club on englantilainen jalkapalloseura Pohjois-Lontoon Tottenhamin kaupunginosasta. Joukkueen kotistadion on Tottenham Hotspur Stadium, joka korvasi White Hart Lanen.

Tottenham on kautta aikain ollut yksi Englannin suurimmista seuroista. Kaudella 1960-1961 se saavutti ensimmäisenä joukkueena 1900-luvulla saman kauden aikana sekä Englannin liigamestaruuden että FA Cupin. Spurs on myös ainoa joukkue, joka on voittanut FA Cupin koko liigan ulkopuolisena joukkueena, vuonna 1901. Se on myös ensimmäinen eurocup-voiton saavuttanut englantilaisjoukkue voitettuaan vuonna 1963 Cup-voittajien cupin loppuottelussa Atlético Madridin maalein 5-1. Kaikkiaan Tottenham on saavuttanut kaksi Englannin liigamestaruutta sekä kahdeksan FA Cupin ja neljä Liigacupin voittoa. Eurocup-peleissä se on voittanut kahdesti UEFA-cupin ja kerran Cup-voittajien cupin.

Tottenhamin verivihollinen on naapuriseura Arsenal. Joukkueiden kohtaamisia kutsutaan nimellä Pohjois-Lontoon derby.

Spurs finland ry on Tottenham Hotspur FC:n virallisesti tunnustama kannattajayhdistys, joka perustettiin vuonna 2008.

Rest of England

Rest of England on yhdistelmä joukkue niiden joukkueiden kannattajista joilla ei omaa joukkuetta Viikinsaari Cupissa ole. Edustajia on mm. Leedsin, Nottinghamim, Southamptonin, Middlesboroughin, Evertonin Leicesterin, Ipswichin ja Norwichin kannattajista. Mukaan mahtuu aina uusia pelaajia, tässä porukassa viihtyy aina.

Rest of London

Rest of London kokoaa sellaisten Lontoon seudun joukkueiden kannattajat, joiden oma joukkue ei ole mukana Viikinsaari Cupissa.

Manchester United

 Manchester United Football Club. Joukkueen kotipaikka on Old Trafford, Traffordissa. Kotiottelunsa se pelaa Old Trafford -stadionilla, jonne mahtuu 76 212 katsojaa. Seura on Englannin jalkapallon historian menestynein. Se on voittanut liigamestaruuden 20 kertaa, FA Cupin 12 kertaa, liigacupin neljästi, Euroopan cupin (nyk. Mestarien liiga) kolmesti, Cup-voittajien cupin ja UEFA Super Cupin kerran. Manchester United oli ensimmäinen englantilaisjoukkue, joka voitti Euroopan cupin. Maailmanlaajuisesti seuralla on 330 miljoonaa kannattajaa.

MUSCOF ry. (Manchester United Supporters Club of Finland) on joulukuussa 2003 perustettu yhdistys suomalaisille United-faneille, mutta erinäisten byrokraattisien asioiden vuoksi se saatiin rekisteröidyksi yhdistykseksi vasta tammikuussa 2007. Kevään 2007 ajan hallitus yhdessä parin aktiivisesti asioita hoitavan kanssa kehittivät toimintamallia esimerkiksi jäseneksi liittymisen ja tilin avaamisen osalta. Ensimmäiset jäsenet eli yhdistyksen hallitus liittyi virallisesti yhdistykseen toukokuussa 2007, jonka jälkeen liittyminen on ollut avoin kaikille.

MUSCOF

Liverpool

OFFICIAL LFC SUPPORTERS CLUB FINLAND / OLSC FINLAND

"Yhdistyksen tarkoituksena on tukea aatteellisesti englantilaisen Liverpool FC - jalkapallojoukkueen toimintaa sekä edistää kyseisen joukkueen kannatusaatteen leviämistä Suomessa."

Järjestö harjoittaa hyväntekeväisyyttä ja kohteinamme ovat olleet muun muassa Hillsborough Family Supporters Group sekä Carra the23 Foundation.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu osoitteessa www.olscfinland.com olevan keskustelupalstan ylläpitäminen, jossa käydään seuraan ja hiukan muuhunkin liittyvää keskustelua. Julkaisemme myös suomenkielistä emäseurasta riippumatonta fanzinea NORWEGIAN WOODia. Lehti ilmestyy kolme kertaa kauden aikana.

Facebookista löydät meidät OLSC Finland -ryhmänä.

Lue lisää: https://www.olscfinland.com/

Arsenal

Arsenal Finland ry on englantilaisen jalkapalloseura Arsenal FC:n Suomen virallinen kannattajayhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on koota yhteen Suomen Arsenal-kannattajat sekä tarjota heille tapahtumia ja yhteisöllisyyttä.

Kaikki suomalaiset Arsenalin kannattajat ovat tervetulleita liittymään yhdistykseen. Lue lisää sekä aktiviteeteistamme että yhdistyksestä ja liity jäseneksi!

Näillä sivuilla on lisäksi tarjolla mm. ottelumatkaopas Lontooseen ja vinkkejä parhaista Arsenal-aiheisista kirjoista ja musiikkilevyistä.

Lue lisää: https://www.arsenalfinland.net